GİRESUN TİCARET BORSASI - Haberler

INNOFOOD Projemiz Hakkında Bilgilendirme Toplantısı gerçekleşti.

TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü Müdürü DOÇ.Dr. Cesarettin ALAŞALVAR, Borsamızın TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü ile yürütmüş olduğu INNOFOOD (Gıda Yenilikçilik Merkezi) Giresun Gıda Test ve Analiz Laboratuvarı ve Taşınabilir Fındık Kurutma Prototip Tesisi hakkında yürütülecek çalışmalar hakkında Yönetim Kurulu Başkanımız Yaşar İBAŞ ve Yönetim Kurulu Üyelerine bilgi sunumu gerçekleştirdi. Sunum çerçevesinde TÜBİTAK MAM'IN yapmış olduğu çalışmalar, Borsamızın yerleşkesinin bulunduğu alanda yapılacak Ar-Ge Merkezi ve Kurutma Prototipinin ne türden çalışmalar yürüteceği ve hangi Ürünler konusunda araştırmalar geliştireceği konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Sürdürülebir bir fındık tarımı için bölgemizde yapılması gerekenler ve Türk tarımının yakalaması gereken inovasyon hakkında görüş paylaşımları yapıldı. Yerleşkemize yapılacak tesisin şu an için teknik müşavirlik ihalesinin açıldığı, bu yıl içerisinde inşaat ihalelerinin tamamlanmasına müteakip 2019 yılının ilk çeyreğinde temel atma aşamasına geleceği yönünde planlamaların gerçekleşeceği konusunda görüş birlikteliğine varıldı. Yönetim Kurulu Başkanımız Yaşar İBAŞ: ” Tesisin ilimize, Ülkemize ve Özellikle fındık tarımına yenilikçi, katma değeri yüksek Ürünler geliştirmesi birinci hedefimiz ve Özellikle bölgemizde sürdürülebilir bir fındık tarımını teşvik etmek için yeni, katma değeri yüksek Ürünler Üretmemiz lazım, Giresun Kalite fındığı değerli kılacak projeler geliştirmemiz lazım. Bunun içinde Ar-Ge'ye bütçe ayıran, zaman ayıran kurumlar ve bireyler olmamız lazım. Giresun Ticaret Borsası kurumsal kimliği ile birlikte Allah nasip ederse bunu da başaracak güçte ve vizyondadır. Bunun için elimizden geleni yapacağız ve bir ayağımız bu işler için hep Ankara'da olacak. Tekrar ben sayın hocama Giresun'a kazandırmış olduğu bu proje için teşekkür ediyorum. Fındıkta yeni şeyleri konuşmak Üzere kendileri ile birlikte devamlı irtibatta olacağız.' dedi ve görüşmeler karşılıklı iyi dileklerle sonlandırıldı.

HABER ARŞİVİ

03/05/2018
Giresun Ticaret Borsası'ndan Giresun Belediye Başkanı'na Ziyaret.

Sendika temsilcilerinden Borsamıza ziyaret

Ferrero Fındık yetkililerinden Borsamıza ziyaret

03/05/2018
INNOFOOD Projemiz Hakkında Bilgilendirme Toplantısı gerçekleşti.

30/04/2018
Giresun Ticaret Borsası'ndan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası'na ziyaret.

30/04/2018
Giresun'a yine şehit ateşi düştü.

30/04/2018
Yönetim Kurulu Başkanımız Yaşar İBAŞ Borsamızda basın toplantısı gerçekleştirdi.

26/04/2018
Giresun Valiliği Bürokratlarından Yeni Yönetim Kurulu Başkanımız Yaşar İBAŞ'a nezaket ziyareti.

26/04/2018
Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürü Aysun AKAR'dan Borsamıza ziyaret.

25/04/2018
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin KARAN'dan Borsamıza ziyaret.

25/04/2018
Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Muammer Usta ve Yönetim Kurulu Üyelerinden Borsamıza ziyaret.

25/04/2018
İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal GÜRGENCİ'den Borsamıza ziyaret.

24/04/2018
Giresun Ticaret Borsası yeni yönetimi TOBB Başkanı Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret etti.

24/04/2018
Yeni Yönetim Kurulumuz ve Meclisimiz TOBB Başkan Danışmanı Kudbettin ARZU ile bir araya geldi.

24/04/2018
Giresun Ticaret Borsası heyeti 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının akabinde Anıtkabir'i ziyaret ettiler.

20/04/2018
Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası Yeni Yönetimimizi ziyaret etti.

20/04/2018
Giresun Ticaret Borsası Meclis ve Yönetim Kurulumuz Sayın Valimiz Harun SARIFAKIOĞULLARI'nı ziyaret etti.

18/04/2018
Yönetim Kurulu Görev Dağılımı Yapıldı.

16/04/2018
Espiye Belediye Başkanı Karadere'den Hayırlı Olsun Ziyareti.

12/04/2018
Giresun Ticaret Borsası'nda Devir Teslim Yapıldı.